Toppbilde

Bad på Klunderud Gård

 

 

NWD har designet og levert komplett baderom sammen med Bademiljø i Kongsberg og A til Å bygg.

«Det er en drøm å komme inn på badet hver morgen»

Åse og Per Øystein Klunderud hadde lenge hatt planer om å oppgradere det gamle badet fra 80- tallet. En annonse fra Norwegian Wood Design, lagret i lang tid på telefonen, blei til slutt finstudert og et badekar produsert i ask var blant det som fattet interessen. På ettervinteren 2019 bgynte reisen fram mot et helt nytt bad. Den gamle badstua skulle ut, noe som åpna for et areal på 11,5 m2.

Det ble et par runder i showrommet som Joakim Espegard har innredet i kjelleren sin. Her fikk vi ideer til også de andre baderomsmøblene vi hadde behov for, sier Per Øystein og Åse. At prisen for håndlagde produkter ville bli høyere enn standard møbler, var de klar over. Men muligheten for å lage et funksjonelt bad, i tillegg til at det ble unikt – det meste i treverk -, ble drivkraften.

Joakim kom til Fiskum for å ta mål, lage utkast til plassering, vise mulig møblement og diskutere praktiske løsninger. Det ble flere runder med skisser og animasjoner, før det ble gjort avtale med Norwegian Wood Design om produksjon. Bestillingen endte opp med badekar, to servanter med underskap og 6 skuffer, speil med eikeramme, innebygd løsning for vaskemaskin og tørketrommel, overskap med hyller og to rom, og skap med to uttrekkbare store skuffer for skittentøy. Alt produsert i ask og eik!

Alle produktene som er utsatt for vann blir behandlet med epoxy, slik at de ikke tar skade av vannet og fuktigheten. Dette er en tidkrevende prosess, samtidig som alle møblene lages for hånd på verkstedet i Krokstadelva.

Foto: John Sandve

Hovedbygningen på Klunderud er bygd i laftetømmer i tre etasjer rundt 1750, med påbygg – der badet ligger – i 1812. Bad inne i huset kom først i 1987, mens vaskerommet var i kaldkjelleren fram til nytt bad i 2019. Gården ligger i det geologiske Oslofeltet, med kalkfjell helt opp i dagen. Flisene som ble valgt, følger fargen i berggrunnen. Rundt husene er det ask og alm som dominerer.

Tilbud og hovedentreprise på rehabilitering av badet kom fra Bademiljø avdeling Kongsberg, som fikk jobben. De var positive til samarbeidet med Norwegian Wood Design, og det det ble en god dialog under hele prosessen. Totalt 12 håndverkere var involvert, og byggeperioden gikk fra siste dager i juli, til siste finpuss i november!

Ved slike prosjekter er det viktig med god kommunikasjon før man starter opp, og underveis. Det dukker alltid opp utfordringer i gamle bygg, som ikke er synlig før man har revet. Noen ganger skjer det også misforståelser, slik at noen av møblene må tilpasses underveis sier, Joakim Espegard. Her har Joakim kommet på mange besøk, og alt har vært inne i grunnprisen, uttaler Per Øystein.

Vi er veldig fornøyde med resultatet, og det har kommet mange godord fra besøkende. Det er fantastisk at tre kan brukes på denne måten, det gir en luksusfølelse og det er drøm og komme inn på badet hver morgen, sier Åse.

For å lese mer om Norwegian Wood Design sine baderoms produkter, klikk her

 

 

Årets stand på boligmessa Telenor arena 2019

Norwegian wood Design vant tittelen årets stand på boligmessa Telenor arena 2019.

Finn ut mer

Boligmessa Telenor Arena 2019

Ta turen innom for å planlegge ditt nye prosjekt.

Finn ut mer

Hyttemessa Hellerudsletta 2018

Sett av datoene 5-8 April for et besøk på Hyttemessa på Hellerudsletta. Norwegian Wood Design stiller på egen stand sammen med Eiendom og hjem for å vise frem våre flotte produkter.

Finn ut mer